- Reaction score
- 48
Szia, egész pályafutásom alatt a meghajtó titkosítást használtam, és úgy döntöttem, hogy hozzájárulok és írok egy bemutatót.
Link a veracrypt letöltéséhez:VeraCrypt
Titkosított fájlkonténer létrehozása, amelyet meghajtóként szerelünk és használunk.
1. lépés.
2. lépés.
Ezen a lépcsőn több lehetőség közül választhat:
a) Titkosított fájl létrehozása, amelyet később csatlakoztatunk.
b) Egy USB meghajtó vagy más, nem rendszer meghajtó titkosítása (az USB-t az NTSF rendszerhez kell formázni).
c)Egy rendszerpartíció vagy egy teljes meghajtó titkosítása.
Létrehozunk egy titkosított fájlt ehhez a bemutatóhoz, és röviden érintem az USB titkosítást.
3. lépés:
Ebben a lépésben lehetőséget kap egy rejtett meghajtó létrehozására abban az esetben, ha a titkosítási jelszó felfedésére kényszerül.
Ez az opció kettős fájlkonténert hoz létre különböző jelszavakkal.
4. lépés:
Válassza ki az elérési utat, ahol a titkosított fájl létrejön.
5. lépés:
Válassza ki a titkosítási algoritmust és a kivonatoló algoritmust.
Az AES titkosítás több mint elegendő, de választhat másokat is (Twofish, Serpent), vagy ezek kombinációját (én mindhárom kombinációját használom).
Ami a hash algoritmusokat illeti, én az SHA-512-t használom, de bármelyiket kiválaszthatja.
6. lépés:
Itt adjuk meg a fájl méretét, vagy dinamikus tárolók esetén a maximális méretet(dinamikus tárolók mérete a töltöttséggel növekszik).
7. lépés:
Ez a folyamat legfontosabb része és a titkosítás egyetlen gyenge pontja.
Készíts egy igazán erős, hosszú, nem szótári jelszót.
8. lépés:
Ez a rész véletlenszerű adatokat gyűjt az egérmutatóról, hogy véletlenszerű mozdulatokat tegyen, amíg a zöldbe nem kerül(minél hosszabb, annál jobb).
Kattintson a formázásra és kész.
9. lépés:
Az utolsó lépés a titkosított fájl csatolása.
Válasszon egy nem foglalt meghajtó betűjelet,jobb klikk.select file and mount.
Adja meg a jelszavát, és várja meg, hogy visszafejtse a titkosítást.
Ha kész, jobb klikk a veracrypt felületen a dismount-ra.(ezt minden alkalommal tegye meg, hogy ne sérüljenek az adatok).
USB meghajtó titkosítása
Egy USB meghajtó titkosításához a 2. lépésben válassza a nem rendszerpartíció/meghajtó titkosítását, és kövesse a varázslót (győződjön meg róla, hogy a meghajtó NTSF fájlrendszerben van formázva).
Ha titkosított, az USB-meghajtót nem lehet normál módon megnyitni (csak a formázás lehetőségét adja meg).
A csatlakoztatáshoz a 9. lépésben válasszon ki egy meghajtó betűjelet, és kattintson az automatikus csatlakoztatási eszközökre.
A rendszer jelszó megadására szólít fel, és ennyi.
Disclaimer:I didnt írni semmit, hogy nem lehet megtalálni az interneten, és én gyűjtöttem képeket onnan, így nem találtam fel forró víz vagy bármi.Remélem, valaki találja ezt helpfull bár, mint én már használ ez a fajta titkosítás örökre.Ez NSA / MILITARY minőségű titkosítás és nem lehet feltörni nélkül kvantum számítógépek.Az egyetlen gyenge pont a youre jelszó, így győződjön meg róla, hogy nem lehet szótár bruteforced.
Link a veracrypt letöltéséhez:VeraCrypt
Titkosított fájlkonténer létrehozása, amelyet meghajtóként szerelünk és használunk.
1. lépés.
2. lépés.
Ezen a lépcsőn több lehetőség közül választhat:
a) Titkosított fájl létrehozása, amelyet később csatlakoztatunk.
b) Egy USB meghajtó vagy más, nem rendszer meghajtó titkosítása (az USB-t az NTSF rendszerhez kell formázni).
c)Egy rendszerpartíció vagy egy teljes meghajtó titkosítása.
Létrehozunk egy titkosított fájlt ehhez a bemutatóhoz, és röviden érintem az USB titkosítást.
3. lépés:
Ebben a lépésben lehetőséget kap egy rejtett meghajtó létrehozására abban az esetben, ha a titkosítási jelszó felfedésére kényszerül.
Ez az opció kettős fájlkonténert hoz létre különböző jelszavakkal.
4. lépés:
Válassza ki az elérési utat, ahol a titkosított fájl létrejön.
5. lépés:
Válassza ki a titkosítási algoritmust és a kivonatoló algoritmust.
Az AES titkosítás több mint elegendő, de választhat másokat is (Twofish, Serpent), vagy ezek kombinációját (én mindhárom kombinációját használom).
Ami a hash algoritmusokat illeti, én az SHA-512-t használom, de bármelyiket kiválaszthatja.
6. lépés:
Itt adjuk meg a fájl méretét, vagy dinamikus tárolók esetén a maximális méretet(dinamikus tárolók mérete a töltöttséggel növekszik).
7. lépés:
Ez a folyamat legfontosabb része és a titkosítás egyetlen gyenge pontja.
Készíts egy igazán erős, hosszú, nem szótári jelszót.
8. lépés:
Ez a rész véletlenszerű adatokat gyűjt az egérmutatóról, hogy véletlenszerű mozdulatokat tegyen, amíg a zöldbe nem kerül(minél hosszabb, annál jobb).
Kattintson a formázásra és kész.
9. lépés:
Az utolsó lépés a titkosított fájl csatolása.
Válasszon egy nem foglalt meghajtó betűjelet,jobb klikk.select file and mount.
Adja meg a jelszavát, és várja meg, hogy visszafejtse a titkosítást.
Ha kész, jobb klikk a veracrypt felületen a dismount-ra.(ezt minden alkalommal tegye meg, hogy ne sérüljenek az adatok).
USB meghajtó titkosítása
Egy USB meghajtó titkosításához a 2. lépésben válassza a nem rendszerpartíció/meghajtó titkosítását, és kövesse a varázslót (győződjön meg róla, hogy a meghajtó NTSF fájlrendszerben van formázva).
Ha titkosított, az USB-meghajtót nem lehet normál módon megnyitni (csak a formázás lehetőségét adja meg).
A csatlakoztatáshoz a 9. lépésben válasszon ki egy meghajtó betűjelet, és kattintson az automatikus csatlakoztatási eszközökre.
A rendszer jelszó megadására szólít fel, és ennyi.
Disclaimer:I didnt írni semmit, hogy nem lehet megtalálni az interneten, és én gyűjtöttem képeket onnan, így nem találtam fel forró víz vagy bármi.Remélem, valaki találja ezt helpfull bár, mint én már használ ez a fajta titkosítás örökre.Ez NSA / MILITARY minőségű titkosítás és nem lehet feltörni nélkül kvantum számítógépek.Az egyetlen gyenge pont a youre jelszó, így győződjön meg róla, hogy nem lehet szótár bruteforced.