Σύνθεση της 4-MethyPropiophenone;

bigdigrandy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
Γεια σας συνάδελφοι λάτρεις της χημείας,

Εγώ προσωπικά δεν έχω ψάξει πολύ στην παρασκευή της 4-μεθυλοπροπιφαινόνης.

Έχω σκεφτεί μια σύνθεσή της με τη χρήση γλυκοπυριτικού ανυδρίτη σε τολουόλιο χρησιμοποιώντας μια απλή αντίδραση Friedel-Crafts με χλωριούχο αργίλιο ως καταλύτη, δίνοντας 4-(4-μεθυλοφαινυλ)-4-οξοβουτανικό οξύ το οποίο στη συνέχεια αποκαρβοξυλιώνεται σε 4-μεθυλοπροπιοφαινόνη. Οι πρόδρομες ουσίες φαίνεται να είναι ευρέως διαθέσιμες και σχετικά φθηνές.

Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα για πιθανές αποδόσεις, ή λάθη που έκανα παρακαλώ να με ενημερώσει, γιατί μπορεί να το δοκιμάσω και εγώ.

OLrV8hUPxA

The_Real_DEA_42069

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
1
Δεν νομίζω ότι αυτό θα λειτουργήσει με τον τρόπο που θέλετε, επειδή το οξοβουτανοϊκό οξύ είναι μια γάμμα κετόνη και όχι μια βήτα κετόνη.

Μπορείς να δοκιμάσεις το CuO, φαίνεται να δουλεύει για το λεβουλινικό οξύ.

Οξειδωτική αποκαρβοξυλίωση του λεβουλινικού οξέος με οξείδια του χαλκού

2bfhLWU3e6

The_Real_DEA_42069

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
1
Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ ο ίδιος, αλλά μόλις κοίταξα και το tolyloxobutanoic acid διατίθεται από γνωστό χημικό προμηθευτή για 150 δολάρια για 100 γραμμάρια. Δεν έχω ιδέα για την απόδοση μετά το CuO, αλλά επιφανειακά σίγουρα ακούγεται σαν να κερδίζει μια σύνθεση προπιονυλοχλωριδίου και μεθυλοπροπιφαινόνης. Ίσως πρέπει να το δοκιμάσω μια από αυτές τις μέρες.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,107
Deals
1
Συνήθως πρόκειται για τολουόλιο και προποινυλοχλωρίδιο με χλωριούχο αργίλιο Friedel-kraft.
Παρακαλώ, χρησιμοποιήστε τη μηχανή αναζήτησης

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,107
Deals
1
Αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ορίζει πολλά για τη σύνθεση υποκατεστημένης προπριοφαινόνης

The_Real_DEA_42069

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
1
Τα σχόλιά μου είναι, φυσικά, εικαστική ανασύσταση - θα συνιστούσα πάντα πρώτα τη δεδομένη προεπιλεγμένη διαδικασία σύνθεσης της υποκατεστημένης προπιοφαινόνης μέσω AlCl3 F-K με τολουόλιο και χλωριούχο προπιονύλιο ή τον ανυδρίτη, αν δεν είναι απολύτως σαφές τι συζητείται στις θεωρητικές εναλλακτικές διαδρομές