Něco, co bych přidal k tomu, co uvedl Paracelsus, něco, co mi pomáhá, protože můj ambien přestává časem afektivně působit a u některých lidí se mohou při větších dávkách objevit podivné věci, jako je chůze ve spánku, řízení auta, nakupování, mimo jiné u některých lidí při jakékoli dávce, je pití třešňového džusu Montmorency, kupuji značku Indian Summer, protože je to jen část koncentrátu, některé značky jsou 100% koncentrát a musíte najít správnou směs. Proč právě třešňový džus Montmorency?
Třešňový džus Montmorency chutná skvěle a navíc obsahuje přirozeně se vyskytující melatonin (zhruba 013 mg na gram) a také tryptofan, znáte tu věc, která je v krůtě a o které všichni vždycky říkají, že je uspává, tryptofan naše tělo využívá k tvorbě seratoninu i melatoninu. Možná je to v mé hlavě, ale mám pocit, že mi pomáhá, i když melatonin sám o sobě ne, a používám ho, když dělám konopné gumové bonbony, které podle mě také pomáhají se spánkem. Ovšem jedno upozornění: Dejte si pozor na levné džusy s přidanými cukry, což je negativní, koncentrát to zmírní a nepotřebujete ho moc, pokud potřebujete nebo se chcete vyhnout přidaným cukrům kvůli kyselé chuti a samozřejmě v dnešní době musí do všeho cpát cukr.
Alergie jsou také problém, ujistěte se, že nejste alergičtí, znám mnoho lidí, kteří o těchto třešních nikdy neslyšeli, tudíž je nikdy neměli a nemají ponětí o možných alergiích. Pak tu máte možné interakce se stejnými léky, které by mohly interagovat s melatoninem, vzhledem k tomu, že v třešních montmorency je více melatoninu než v jiných třešních, některé interakce zahrnují antikoagulancia, antikonvulziva, léky na cukrovku, léky na vysoký krevní tlak, imunosupresiva a kofein. Většina lidí nepije kofein s melatoninem, protože se snaží spát, ale nezapomeňte, že některé věci, jako je čaj, mají v sobě přirozeně se vyskytující kofein, pijete čaj, abyste si vzali mealatonin, kofein může blokovat schopnost těla absorbovat melatonin a vést k nahromadění melatoninu. Doplňky stravy nejsou regulovány jako mnohé léky a u některých byl zjištěn přidaný seratonin a nahromadění serotoninu může vést k serotoninovému syndromu. To vše je dobré prověřit, než začnete užívat něco jako melatonin nebo pít třešňový džus, který ho přirozeně obsahuje.