Zaměřil bych se na IKA/Corning/VWR, v úvahu připadá i Fischer, ale v poslední době koluje názor, že je to Walmart vědeckých značek. Použitou můžete sehnat za levno, jak moc otlučená a jak dlouho vám bude sloužit, však zůstane otázkou. Velikost plotýnky je také něco, co je třeba zvážit, vejde se plotýnka do velikosti skla, které budete používat (teplo bude vycházet ze středu), nebo z ní bude sklo nešikovně viset a případně se převrátí?
Další úvaha se týká magnetického míchání, předpokládám, že pro re-x byste ho chtěli mít v ceně. Míchací kapacita motorů, kterou výrobci uvádějí, platí pro míchání H2O v nejlepších podmínkách, pokud budete míchat 3l směs, která připomíná kaši, 3l magnetické míchadlo to nezachrání.
Materiál - budete na něm destilovat kyselinu sírovou? Pak možná budete chtít to nejlevnější. Pokud to má být zařízení, které po každém použití otřete a odložíte, pak můžete rovnou jít do všeho a koupit sklo pokryté keramikou.
Tohle všechno jsem se dozvěděl za pochodu, pokud by vás zajímal můj osobní názor na cenově nejvýhodnější zdroj a model, klidně mi napište PM. Tímto tvrzením nenabádám k bránění, jen je realita taková, že odkazy na konkrétní webové stránky odkazující na konkrétní modely by se neměly sdílet, protože by se mohly snadno stát předmětem flagování (jako tomu bylo v případě 20L(?) baňky, která byla zařazena na seznam sledovaných DEA v době, kdy vyšly příručky pro výrobu pervitinu, všechny doporučovaly stejnou kapacitu).