Plná maska s nejkompletnějším filtrem... stačí to? jaká rizika bychom ještě mohli mít?

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
Používám přístroj drager x-plore 6500 s nejkompletnějším filtrem, včetně hg plynu.... , ale kolik plynu, výparů atd. prochází? jsou tyto 100% bezpečné? pachy prochází , ale mám se bát rtuti, hliníku atd?

ACAB

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
167
Filtry jsou velmi bezpečné pro použití, pro které jsou vyrobeny. Obvykle byste měli filtr vyměnit po celé směně pod maskou v závislosti na expozici chemickým látkám. Po otevření jsou filtry použitelné přibližně 6 měsíců, pokud by se objevil zápach nebo se začalo výrazně hůře dýchat, pak je filtr na hranici své kapacity, může se také zahřívat. Přestože tyto kombinované filtry pokrývají mnoho různých chemických látek, jsou určeny spíše pro krátkodobé použití. Pokud přesně víte, před čím se potřebujete chránit, je užitečné použít například čistě rtuťový filtr, protože má mnohem větší kapacitu než kombinovaný filtr. Doba používání filtru tedy silně závisí na době používání, co za filtr používáte a na zatížení vzduchu, vždy se vyplatí mít výměnu.

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9

tnx za tyto cenné informace , takže pro hg/al amalgám by byl lepší specifický filtr, a pro zbytek procesu v MDMA synth od PMK , co byste použili? all in one filtr, nebo byste šli do lepších možností?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,066
Deals
1
Používejte kombinované filtry, postačí na vše. Můžete je měnit po 6 měsících, nejsou drahé.

ACAB

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
167
S polomaskou používám kombinované filtry, protože nepracuji ve vysoce zatížené atmosféře a mám jen krátkou dobu použití. Například odebírání rtuti a její příprava k reakci nebo odinstalování aparatury, která byla naplněna toxickým plynem. Většinou je maska doplňkovou ochranou k digestoři nebo je připravena po ruce v případě nouze.

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
Koupil jsem si ten nejkompletnější, tak doufám, že to bude fungovat!!! Co se týče těch pachů... někdy jsem měl podezření, že je něco špatně, když přes masku prochází pach , ale... to je normální, ne? její ochrana stále funguje?

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
to je ten problém , nemám digestoř "PRO" ... jen trubku odsávače vzduchu (jako se používá do skleníků, nebo kuchyní) jen v místě, kde se dělají výpary 8v horní části refluxní kolony atd) a když otevřu baňky atd, ale mám pocit, že to nestačí... co myslíte?

ACAB

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
167
Mám jen jako malou pořádnou digestoř, dobrý ventilátor s filtrem s aktivním uhlím, kde hadice s digestoří visí nad stolem, což je zcela dostačující. V žádném případě nemáte silně znečištěné ovzduší, pokud je zajištěno nepřetržité proudění vzduchu. Pokud si myslíte, že to nestačí, a nejste si jisti, zda není dostatek kyslíku, doporučil bych dýchací přístroj na stlačený vzduch, buď s dlouhou hadicí k velké lahvi s dýchacím vzduchem, nebo jako batoh, jaký používají například hasiči. Existují speciální měřiče, které dokáží změřit obsah kyslíku ve vzduchu.
Zkuste to s normální maskou a vaším kombinovaným filtrem, který je již dostatečně navyklý, a pokud můžete pod maskou normálně dýchat, pak je ochrana dostatečná.

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,066
Deals
1
Není tomu tak. Musíte ji nosit pevně, aby vzduch neobcházel filtry. Pravděpodobně tato maska není v pořádku.

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
tnx příteli, velmi cenné informace, určitě se o některé pokusím

ACAB

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
167
Nebo je filtr příliš starý a na hranici své kapacity.
Zkontrolovali jste vždy před použitím, zda maska dobře sedí na obličeji? Pro tuto kontrolu existuje snadný pracovní postup, který zvládnete za 5 sekund. Přidržte ruku na filtru a zkuste se nadechnout tak silně, abyste mohli, pokud pak maska těsně přilne k obličeji a nedostanete dovnitř absolutně žádný vzduch, pak by maska měla být těsná a neměli byste pak vnímat ani žádný zápach. Pokud ano, vyměňte filtr.

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
ANO, ANO ...tento test dělám pokaždé, když ji nosím, příliš starý nemůže být důvodem, filtr má 3 použití..je nový, ale pachy někdy projdou, se všemi maskami, které jsem použil, poloviční nebo úplné masky.....

co se týče přiléhání k obličeji, no, test je v pořádku, a to mám trochu vousů...dnes jsem se snažil hodně ostříhat, a pořád to samé....

k tomu všemu, včera jsem zkusil "novou" amalgamaci, prostě místo toho, abych použil nastříhané čtverečky jsem udělal to, co dělá hodně lidí a zdá se, že jim to všem funguje, dát čtverečky do kuchyňského robota nebo mlýnku na kávu... někdy jsem si myslel, že tenhle způsob by vystavil hodně polorozemleté AL , a mohl by být nevhodný kvůli mnohem rychlejší reakci a ztrátě účinnosti a samozřejmě konečné výtěžnosti, ale..protože to dělá hodně lidí...zkusil jsem,,,, OMG ...ta věc udělala vražednou reakci...spálilo to AL (hustý, 30 mikronů) asi za 10 minut...zkusil jsem dát ledovou lázeň ..ale nic.... aspoň jsem neztratil MDP2P nebo METHYLAMINE...generuje to tunu H2 plynu.... ale mám strach o kontaminaci místa rtutí a AL..... OTÁZKA: mám se bát, nebo je všude jen H2 plyn a hotovo? AL fólie skončila jako spálený papír.....

Podle mého názoru amalgamace začala v... 2-3 minuty v řetězové reakci nemožné zvládnout, jako kdyby člověk použil AL prášek..... ill zpět na moje náměstí haha
@G.Patton váš názor bude také velmi ceněn (pokud jste mě pochopil hahaha)

Last edited:

ACAB

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
167
Pak bude látka s není filtrována tímto kombinovaným filtrem, protože nebudete nic cítit, pokud je vše v pořádku. V každém případě zkontrolujte, zda je filtr vhodný, zápach pod maskou by neměl být v žádném případě patrný.
Hluboké jizvy nebo extrémně výrazná místa na obličeji mohou také znamenat únik, případně tato místa předem namažte krémem.

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
Zkusím tu možnost se smetanou, to by mě nikdy nenapadlo, tnx!

například při převodu vosku je nevyhnutelně cítit...., ale jaký filtr na to mám použít? neexistuje žádný úplnější filtr, mám vše zahrnuto (údajně)

v amalgámu, když dám obličej blíž, než bych měl, cítím IPA .....
metallový zápach amalgámu necítím , a to je pro mě nejdůležitější, hg a AL mě hodně sere , upřímně řečeno se chystám zkusit cestu NMF, i když s ne moc jasnými informacemi , jen abych se vyhnul amalgámům.

Děkuji za pomoc, velmi si toho vážím.

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
606
Člověče, jaká je cesta NMF?

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident