Šifrování disků a USB disků(VeraCrypt)

rickyrick

Don't buy from me
Resident
Reaction score
48
Ahoj, celou svou kariéru používám šifrování disků a rozhodl jsem se přispět a napsat výukový program.
Odkaz na stažení veracryptu:VeraCrypt

Vytvoření šifrovaného kontejneru souborů, který bude připojen a používán jako jednotka.

Krok 1.
Ym9Zu3iYTM

Krok 2.
DFc0RaQGuM

V tomto kroku získáte více možností:
a)Vytvoření zašifrovaného souboru, který bude později připojen.
b)Šifrování jednotky USB nebo jiné nesystémové jednotky (USB musí být naformátováno na systém NTSF).
c)Šifrování systémového oddílu nebo celé jednotky.
Pro tento tutoriál vytvoříme šifrovaný soubor a krátce se dotknu šifrování USB.

Krok 3:
WPkq1x4u6l

V tomto kroku získáte možnost vytvořit skrytý disk pro případ, že byste byli nuceni prozradit heslo k šifrování.
Tato možnost vytvoří dvojité kontejnery pro soubory s různými hesly.

Krok 4:
DYJ17kFO5g

Vyberte cestu, kde bude vytvořen šifrovaný soubor.

Krok 5:
I2ZkD7j3qn

Vyberte šifrovací algoritmus a algoritmus hash.
Šifrování AES je více než dostatečné, ale můžete zvolit i jiné (Twofish, Serpent) nebo jejich kombinaci (já používám kombinaci všech tří).
Co se týče algoritmů hašování, používám SHA-512, ale můžete si vybrat jakýkoli chcete.

Krok 6:
UL8oSjvkFE

Zde určete velikost souboru nebo v případě dynamických kontejnerů maximální velikost (dynamické kontejnery se zvětšují, jak se zaplňují).

Krok 7:
KkuDJwmS1e

Toto je nejdůležitější část procesu a jediné slabé místo šifrování.
Vytvořte opravdu silné, dlouhé, neslovníkové heslo.

Krok 8:
LzxPUrj6TE

Tato část shromažďuje náhodné údaje z ukazatele myši provádějte náhodné pohyby, dokud se nedostanete do zelené barvy(čím delší, tím lepší).
Klepněte na tlačítko formátovat a je hotovo.

Krok 9:
BT64e5Jvib

Posledním krokem je připojení zašifrovaného souboru.
Vyberte neobsazené písmeno jednotky, klikněte pravým tlačítkem myši.vyberte soubor a připojte.
Zadejte heslo a počkejte na dešifrování.
TWUxRKABED

Po dokončení klikněte pravým tlačítkem myši na dismount v rozhraní veracryptu (proveďte to pokaždé, aby nedošlo k poškození dat).
N0MQ6yILpi

Šifrování jednotky USB

Chcete-li zašifrovat jednotku USB, v kroku 2 vyberte možnost zašifrovat nesystémový oddíl/disk a postupujte podle průvodce (ujistěte se, že je jednotka zformátována do souborového systému NTSF).
Po zašifrování nelze jednotku USB otevřít běžnými prostředky (nabídne se pouze možnost ji naformátovat).
Chcete-li ji připojit v kroku 9, vyberte písmeno jednotky a klikněte na možnost automatického připojení zařízení.
Budete vyzváni k zadání hesla a to je vše.

Disclaimer:Nenapsal jsem nic, co by se nedalo najít na internetu a obrázky jsem shromáždil odtamtud, takže jsem nevymyslel teplou vodu nebo tak něco. doufám, že to někomu pomůže, i když jsem tento druh šifrování používal odjakživa. je to šifrování na úrovni NSA/MILITARY a nelze ho prolomit bez kvantových počítačů. jediným slabým místem je vaše heslo, takže se ujistěte, že ho nelze slovníkově vylomit.

Attachments

• 65Xk1a8HmQ.jpg
    65Xk1a8HmQ.jpg
    36.2 KB · Views: 1,088

Tonys

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Nevyšlo mi to😭

HEISENBERG

ADMIN
ADMIN
Solutions
2
Reaction score
1,751
Deals
666
V jaké fázi se objevily potíže?

rickyrick

Don't buy from me
Resident
Reaction score
48
V čem byla chyba a kde jste se zasekli, abychom vám mohli pomoci a vyřešit problém.

Gerald Cotten

Don't buy from me
Resident
Reaction score
30
Přestože @HEISENBERG již publikoval příspěvek o Tails, stále mám problém pochopit logiku koexistence Tails & VeraCrypt.

Nějaké tipy a triky, jak pracovat s VeraCrypt v tails?

Pozadí této otázky je: Vzhledem k tomu, že tails je s největší pravděpodobností spouštěn z USB disku nebo jiné formy pohyblivého disku, nejsem 100% přesvědčen, které části musím zašifrovat, abych mohl tails stále používat.
Je správné, že nejsem schopen zašifrovat celý USB disk, abych mohl bez problémů spustit tails? Nebo musím zašifrovat pouze trvalé úložiště?

rickyrick

Don't buy from me
Resident
Reaction score
48
není třeba šifrovat tails usb. je to amnestii systém. veracrypt je pro šifrování jiných citlivých dat. tho můžete šifrovat virtuální počítače a používat ho tak.

Gayfag

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
Pokud máte TAILS na USB a poté USB zašifrujete pomocí VeraCrypt, pak žádný počítač/osoba na světě nemůže přečíst obsah tohoto USB, neboli počítač, do kterého USB připojíte, nebude schopen najít TAILS, protože byl zašifrován pomocí VeraCrypt. Stručně řečeno: Nedělejte to tímto způsobem.

Místo toho: Navštivte webové stránky TAILS, stáhněte si je a postupujte podle jejich rad, jak vytvořit USB klíč s TAILS. Naposledy jsem to dělal já, pak to bylo velmi snadné a myslím, že jsem použil nějaký software s názvem Etcher (připomíná to Rufuse).

Po dokončení instalace pak najděte počítač, který je VYPNUTÝ, připojte do něj USB, zapněte počítač a spusťte ho pomocí TAILS. Zobrazí se vám přehledná pracovní plocha, a pokud znáte Linux, pak se rychle přizpůsobíte a sami se naučíte operační systém používat. Pokud však Linux neznáte, pak byste to měli vědět: Tato počáteční zkušenost (spuštění systému --> vstup do OS) je pouze polovinou toho, co TAILS nabízí!

Doporučuji vám vzít ukazatel myši a umístit jej do levého horního rohu. Měli byste se dostat do nabídky aplikací. Projděte si všechny kategorie a podívejte se, jaké aplikace obsahují. Měli byste vidět některé skvělé věci, jako je KeePassXC, který jsem nikdy pořádně nezkoumal, ale myslím, že je to přímý fork KeePass, což je neuvěřitelný software, některé věci musíte mít.

Najdete zdeale také další alternativu, která se jmenuje "Trvalé úložiště". Pokud ji otevřete, spustí se průvodce, který vám pomůže vytvořit vlastní návrh operačního systému TAILS. Můžete šifrovat celý úložný prostor TAILS, můžete si pamatovat hesla WiFi a záložky prohlížeče, národy PGP-klíče a mnoho, mnoho dalšího.

Po dokončení "trvalého úložiště" pak máte k dispozici USB-klíč, který je velmi výkonný. Můžete jej vložit do libovolného počítače a spustí se TAILS, ale každého přivítá čistá plocha s 0 stopami na ní. Můžete ho dokonce dát policii (a ukázat jim prstem) a na USB nenajdou ani hovno. "Trvalé úložiště" vás před přihlášením donutí zadat dešifrovací heslo, a pokud zadáte správné heslo (které si sami zvolíte), pak vstoupíte do operačního systému TAILS, ale s vaší jedinečnou a osobní zkušeností.

Od chvíle, kdy jsem našel TAILS, jsem pochopil, jak je kompetentní, a okamžitě jsem ho vložil na USB, provedl "počáteční nastavení", které jsem se rozhodl nazvat, víte, kde kliknu na "Trvalé úložiště" a nastavím ho tak, jak chci, pak USB vložím na klíčenku a mám ho stále u sebe. Další USB mám ve skryté kapse ve své oblíbené bundě, na něm je také moje vlastní nastavení TAILS. Mám také "hlavní USB", které je jediné, které používám pro svou velmi nelegální činnost. Nebudu už prozrazovat, jak vypadá moje infrastruktura, ale doufám, že jsem vám poskytl nějakou inspiraci.

Měli byste mít 1 USB s TAILS a pak toto USB schovat tam, kde ho nikdo kromě vás nenajde. Toto USB používáte pro vše, co souvisí s internetem a co chcete dělat, ale za co nenesete odpovědnost. Několik příkladů je objednávání drog z online-trhů, hledání tvrdých bonbónů a zasílání výhrůžek. Moje doporučení je také mít jedno další USB s TAILS, s jiným heslem (nikdy stejné heslo na více zařízeních/účtech NIKDY, naučte se to TEĎ). Tento druhý USB může ležet někde kolem, jak jsem řekl, v mém případě ho mám na klíčence. Nevadí mi, když ho najde moje máma, můj šéf, moje žena, můj šéf, policie nebo vy. Úplně nejhorší věc, kterou můžete udělat, je: Vezměte ho, připojte ho k počítači, podívejte se, že USB obsahuje čistý TAILS <-- NIC VÍC. A to mi nevadí.

Neměli byste opravovat své nastavení jako moje jen proto, že to píšu, mohl bych být agent FBI v utajení, ale zkuste to pro zábavu pro vzdělávací účely.

Také abych uvedl to, co je zřejmé: Když používáte TAILS a považujete se za "plně anonymní", vězte, že jste jen tak anonymní, jak se nastavíte. Například: Pokud chcete být anonymní, otevřete počítač s TAILS, pak otevřete TOR a pak otevřete POUZE BB Forum nebo svůj oblíbený darknetový web. Stránky si dejte do záložek nebo do poznámkového bloku, který uložíte do trvalého úložiště. Izolujte svůj "TAILS-život" od svého ostatního života všemi možnými způsoby. Nemluvíte o TAILS, nevyhledáváte své IRL informace z TAILS-session, nepřihlašujete se kurva na Facebook, neinstalujete Thunderbird a nepřihlašujete se k již existujícímu e-mailovému účtu, který byl vytvořen pomocí vašich údajů na clearnetu, atd. Používejte mozek. A vím, že mé komentáře mohou působit trochu nepřátelsky, ale uvědomte si, s čím máme tu čest. Pokud vás chytí při <čemkoli>, pak budete do konce svých dnů chodit v cele dokola a vědět, že kdybyste věnovali přibližně 12 minut tomu, abyste udělali svou blbost správně, tak byste byli stále anonymní, venku a lítali byste na svobodě.