A žili šťastně až do smrti... maby :)

lokozombo

Don't buy from me
Resident
Language
🇵🇱
Reaction score
4
Ptám se, protože mě zajímá váš názor jako zkušenější skupiny. Ušetřím si vyprávění o kamarádovi, který mě požádal o tuto otázku, a začnu fakty: být třicátníkem, mít psa a nějaké peníze z měsíčního pronájmu bytu, ale blížící se trest 5-6 let, nehodlám se vzdát toho, co mě baví, tedy kromě psa se vrátit ke hře na chemika. Jsem si vědom všeho atd. Otázka se týká hypotetického okamžiku, kdy za pár měsíců budu s úsměvem na tváři a s penězi na dobrý start vyjíždět vstříc západu slunce :) Kterou zemi byste si vybrali a na co byste při výběru dbali? Žiji v Evropě, v Polsku, podle mého názoru bude nejbezpečnější Asie. Život na konci světa, bez elektroniky, přepychu a všech těch ostatních blbostí, které západní civilizace považuje za největší výdobytek, je pro mě teoreticky plus. Víc myšlenek sem házet nebudu, abych nikomu nic nenaznačil. Navzdory nadšení je stále nejdůležitější zdravý rozum a fakta.

Gordon Ramsay

Don't buy from me
Resident
Reaction score
684
Deals
65
Sakra, od ledna žádná odpověď.

Doufám, že se máš dobře, kámo..

Upřímně řečeno, nevázal bych to na konkrétní zemi, důležité je, aby země, kterou byste si vybrali, neměla s Polskem podepsanou smlouvu o vydávání a ideálně ani nejlepší vztahy k EU.
Napadla mě třeba Venezuela, protože to je hezká a teplá země, která je shodou okolností útočištěm oldshool teroristů z evropských teroristických skupin z doby před rokem 2000.

Chtělo by to levnou zemi, která nemá dobré spojení se zbytkem světa, ale je dostatečně moderní, aby byla dobrým místem pro život z hlediska stárnutí (nemocnice, zdravotní péče).

Musíte také přemýšlet v malých krocích. Začněte to zpracovávat od začátku. Jak bude vypadat situace, až budete muset odejít? Budete moci cestovat přes letiště? Je tolik otázek, které si musíte položit! V ideálním případě byste chtěli mít připravené jedno bezpečné místo v Polsku, které navštívíte přesně v okamžiku, kdy začne váš útěk, a další bezpečné místo nacházející se v zemi, odkud byste mohli odletět do cílové destinace. Tato země by musela být mimo EU a opět by s Polskem neměla být podepsána žádná smlouva o vydávání osob.

Musíte mít na paměti, že v případě definitivního uvěznění by na vás byl okamžitě vydán zatykač, pokud byste nenastoupili do vězení, s možností, že bude vydán i Europolu nebo Interpolu.

Zůstaňte v bezpečí

lokozombo

Don't buy from me
Resident
Language
🇵🇱
Reaction score
4
Děkuji za odpověď. jsem v pořádku. Opustila jsem Polsko, ale stále jsem v Evropě. Vydělávám peníze.

Zatím mě nehledají, před pár dny proběhl nějaký soud, ale přítomnost byla nepovinná a nějak si nikdo nevšiml, že se nehodlám dostavit. Je to trochu zvláštní, protože jsem nezaplatil kauci a ani jednou jsem se nehlásil na policii. Advokáti dalších dvou lidí, kteří jsou do případu zapleteni, se zřejmě snaží věc prodlužovat, jak jen to jde, protože jeden z nich prý má dítě. seru na ty krysy :).

Musel jsem začít s legální prací, vybral jsem si zemi, kde nikoho neznám a nikdy jsem tam nebyl. Dost let jsem nepracoval, ale býval jsem dobrý svářeč a tam jsem se rozhodl začít. Pro jistotu si stahuji všechna videa, protože přemýšlím, že si otevřu malou "kuchyňku" a vše budu tlačit online. Na jednu stranu jsem ještě online neobchodoval, takže mě čeká hodně učení, ale na druhou stranu nejsem moc kontaktní člověk a kdybych měl od začátku hledat lidi, tak bych to psychicky nevydržel :).

Co se týče budoucnosti, chci co nejdříve opustit Evropu, myslím, že mám tak rok nebo dva, než mě vážně začnou hledat, ale znáte to, čím dřív, tím líp. A co letiště, kdyby po mně bylo vyhlášeno pátrání na základě evropského zatykače, co kdybych letěl z letiště mimo Evropu? Právě přes tato letiště jsem zpočátku Jižní Ameriku odmítal. Afrika je z tohoto důvodu také pochybná, i když mám švagra z Afriky a právě jsem zjistil, že jeho bratr tam otevřel 4 restaurace :). Asie se mi zdá nejbezpečnější, v nejhorším případě si vždycky najdu práci jako svářeč.
V Polsku mám byt, který mi nepatří a je pronajatý, takže z něj budu mít nějaké peníze.

Celkově je to zatím všechno. Kdyby měl někdo nějakou radu nebo připomínku, budu rád, když mi ji sdělí.

Gordon Ramsay

Don't buy from me
Resident
Reaction score
684
Deals
65
To je příjemné slyšet, že jste v pořádku! :)

Přeji vám hodně štěstí ve všem, zůstaňte v bezpečí!!!

View previous replies…

lokozombo

Don't buy from me
Resident
Language
🇵🇱
Reaction score
4
Nebudou to se mnou mít lehké

Gordon Ramsay

Don't buy from me
Resident
Reaction score
684
Deals
65
Když se něco posere, jsou to bohužel věci, které lze očekávat :(. Zůstaňte při tom všem silní!!!

lokozombo

Don't buy from me
Resident
Language
🇵🇱
Reaction score
4
Jak říkáte, vše je stejně nepředvídatelné. Největší plány často ztroskotají kvůli drobným chybám, které se nedaly předvídat. V tomto oboru musíte riskovat. Mimochodem, co nejhoršího se může stát, 5 nebo 6 let vězení? Navzdory zdání to tam není tak hrozné. Samozřejmě je to ztráta času a trochu nuda, spíš by mě trápilo, že jsem to vzdal, že jsem s nimi prohrál. Věřím v sebe a v to, že můžu uspět, a myslím, že se víc bojím vzdát než prohrát. Je možné, že to, co udělám, dopadne hůř, ale z vlastní vůle a po boji. Důležité je nedělat nic proti sobě a mít ze sebe dobrý pocit. :)

Gordon Ramsay

Don't buy from me
Resident
Reaction score
684
Deals
65
Vězení bych označil za hrozné místo bez regarde

Zůstaňte v bezpečí

madmoney69

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
160
Pěkný profilový obrázek.
Nikdy se nevzdávejte orgánům činným v trestním řízení.
Za to, co jste udělali, můžete později v životě sedět ve vězení. Raději později než teď.
Doufám, že se vám všem bude dařit co nejlépe G.