Кратък отговор на въпроса на ОП:
За 2 хлоро-4 метилпропиофенон (2c4m) са необходими някои промени във вашата реакция.
От моя опит при адаптирането на китайския патент WO2017211129A1 за мефедрон с 2c4m като междинен продукт, отне известно време, преди да постигна 70+% добив за мефедрон от 2c4m.
В патента се посочва, че те получават 40% добив с воден разтвор на метиламин, но моля, имайте предвид, че патентът е за незаместен метатинон. За мефедрон с воден разтвор на метиламин никога не съм получавал повече от 30% добив. Чрез повишаване на температурата или времето на реакцията можем да получим повече само замърсен с изомефедрон продукт.
За да получим 70+% добив на мефедрон от 2c4m, трябва да приготвим разтвор на метиламин в един от подходящите безводни разтворители, както е обяснено тук:
Имам проблем, защото не знам как правилно да генерирам газ Метиламин Поставих 100 грама Метиламин в 80 грама вода и смесих в една чаша След това поставих 200 грама NaOH в ерленмайерова колба, която беше свързана със силиконова тръба към ледено студения кондензатор на Либиг и след това към Jar, който...
bbgate.com
За тази конкретна реакция всички тези разтвори на метиламин ми подействаха добре: 10-20% в бензол, 10-20% в толуол, 10% в DCM, 10% в NMP.
Никога не съм опитвал разтвори на метиламин в метанол или IPA, защото в литературата се посочва, че алкохолните разтворители трябва да се избягват за реакцията на метиламиниране. Все пак би било интересно да се види какво ще се случи.