Пълна маска с най-пълен филтър... достатъчна ли е? какви рискове все още бихме могли да имаме?

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
Използвам Drager x-plore 6500 с най-пълния филтър, включен газ hg.... , но колко газ, пари и т.н. преминават през него? 100% безопасни ли са те? миризмите преминават през него , но трябва ли да се страхувам от живак, алуминий и т.н.?

ACAB

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
167
Филтрите са много безопасни за употребата, за която са направени. Обикновено трябва да смените филтъра след пълна смяна под маска, в зависимост от излагането на химикали. Когато са отворени, филтрите са годни за употреба за около 6 месеца, ако миризмата проникне през тях или дишането стане много по-трудно, тогава филтърът е на границата на капацитета си, той може също така да се затопли. Въпреки че тези комбинирани филтри обхващат много различни химикали, те са по-скоро за краткосрочна употреба. Ако знаете точно от какво трябва да се предпазите, е полезно да използвате например филтър за чист живак, защото той има много по-голям капацитет от комбинирания филтър. Така че продължителността на използване на един филтър зависи силно от времето на използване, какъв за филтър използвате и натоварването на въздуха, като винаги си струва да има подмяна.

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9

tnx за тази ценна информация , така че за hg/al амалгама би било по-добре специфичен филтър, а за останалата част от процеса в MDMA синтеза от PMK , какво бихте използвали? филтър всичко в едно, или бихте се насочили към по-добри варианти?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,066
Deals
1
Използвайте комбинирани филтри, те са достатъчни за всичко. Можете да ги сменяте след 6 месеца, не са скъпи.

ACAB

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
167
Използвам комбинирани филтри с моята полумаска, защото не работя в атмосфера с високо натоварване и имам само кратко време за използване. Например вземането на живак и подготовката му за реакция или деинсталирането на апарат, който е бил изпълнен с токсичен газ. В повечето случаи маската е допълнителна защита към аспиратора или е готова за употреба в случай на авария.

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
Купих най-пълния, така че се надявам да работи!!! Относно миризмите ... някога съм подозирал, че има нещо нередно, когато миризмата преминава през маската , но... това е нормално, нали? тя все още защитава?

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
Това е проблемът, нямам аспиратор "PRO"... само тръбата на въздушен аспиратор (като този, който се използва за оранжерийни култури или кухни) само на мястото, където се образуват изпаренията 8на върха на рефлуксната колона и т.н.) и когато отварям колбите и т.н., но чувствам, че не е достатъчно... какво мислите?

ACAB

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
167
Имам само толкова малко подходящ аспиратор, добър вентилатор с филтър с активен въглен, при който маркучът с аспиратора виси над масата, което е напълно достатъчно. Във всеки случай нямате силно замърсена атмосфера, стига да има непрекъснат въздушен поток. Ако смятате, че това не е достатъчно, и не сте сигурни дали няма достатъчно кислород, бих предложил дихателен апарат за сгъстен въздух, или с дълъг маркуч към голяма бутилка с въздух за дишане, или като раница, какъвто се използва например от пожарната. Съществуват специални уреди, които могат да измерват съдържанието на кислород във въздуха.
Опитайте с нормалната маска и вашия комбиниран филтър, който вече е достатъчно привикнал, и ако можете да дишате нормално под маската, значи защитата е достатъчна.

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,066
Deals
1
Не, не е така. Трябва да го носите плътно, за да избегнете заобикалянето на въздушните филтри. Вероятно тази маска не е наред.

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
tnx приятел, много ценна информация, ill опитайте някои от тях със сигурност

ACAB

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
167
Или пък филтърът е твърде стар и е на границата на капацитета си.
Проверявахте ли винаги преди употреба дали маската приляга добре към лицето ви? Има лесен работен вариант за проверка в рамките на 5 секунди. Дръжте ръката си върху филтъра и се опитайте да вдишате толкова силно, колкото можете, ако тогава маската засмуква плътно към лицето и не влиза абсолютно никакъв въздух, значи маската трябва да е плътна и тогава не трябва да възприемате и никаква миризма. Ако е така, сменете филтъра.

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
ДА, ДА ... Правя този тест всеки път, когато я нося, твърде стара не може да бъде причината, филтърът има 3 употреби... той е нов, но миризмите някога преминават през него, с всички маски, които съм използвал, половин или пълна маскаһттр://....

що се отнася до това, че пасва на лицето ми, ами тестът е наред, а аз имам малко брада... днес се опитах да отрежа много и пак същотоһттр://....

за всичко това, вчера опитах "нова" амалгама, просто вместо да използвам нарязаните квадрати, направих това, което много хора правят и изглежда работи за всички тях, сложих квадратите в кухненски робот или кафемелачка... някога съм си мислил, че този метод ще изложи на риск много полусмлени AL , и може да бъде неподходящ поради много по-бърза реакция, и загуба на ефективност и разбира се, крайния добив, но.Тъй като много хора го правят... опитах,,,, OMG ...това нещо направи убийствена реакция... изгори AL (дебел, 30 микрона) за около 10 минути... опитах се да сложа ледена баня ... но нищо.... поне не изгубих MDP2P или METHYLAMINE... генерира тон H2 газ.... но се притеснявам за живака и замърсяването на AL на мястото.... ВЪПРОСЪТ Е: трябва ли да се притеснявам? или просто навсякъде има H2 газ и това е всичко? AL фолиото свърши като изгоряла хартия....

според мен амалгамата е започнала в... 2-3 минути във верижна реакция, с която е невъзможно да се справим, както ако се използва AL прахһттр://..... ill back to my squares haha
@G.Patton Вашето мнение също ще бъде много ценно (ако сте ме разбрали хахаха)

Last edited:

ACAB

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
167
Тогава ще има вещество, което не е филтрирано с този комбиниран филтър, защото няма да усетите нищо, ако всичко е наред. Във всеки случай проверете дали филтърът е подходящ, миризма под маската не трябва да се забелязва в никакъв случай.
Дълбоки белези или изключително изпъкнали участъци на лицето също могат да означават течове, евентуално нанесете крем върху тези участъци предварително.

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
Ще пробвам варианта със сметаната, никога не съм си представяла това, tnx!

например, когато правя преобразуването на восъка, неизбежно е да усещам миризмата наһттр://...., но какъв филтър трябва да използвам за нея? няма по-пълен филтър, имам всичко включено (предполагаемо)

в амалгамата, ако поставя лицето по-близо, отколкото трябва, усещам миризмата на IPA ....
не мога да усетя металната миризма на амалгамата, а това е най-важното за мен, hg и AL ме притесняват много, честно казано, съм на път да опитам пътя на NMF, дори и с не много ясна информация, само за да избегна амалгамата.

Благодаря за помощта ти, много съм ти признателен.

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
606
Хей, човече, какъв е маршрутът на НМФ?

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score