- Reaction score
- 1
Винаги съм искал да направя ДМТ, но не можех да го направя от химикали, продавани без рецепта, а всички синтези, които намерих, изискваха NaBH4 или други негови производни. Тогава ми дойде на ум синтезът на Фишер с индол, но не можах да намеря никакви рецепти тук, или пък тези, които намерих, започваха с 4-хлорбутанал, до който също нямах достъп. Ето защо ми хрумна този синтез тук от гама-аминомаслена киселина, която се използва като хормон за вкореняване на растения.
Тази рецепта правдоподобна ли е изобщо? Ако не, има ли начин да се модифицира по такъв начин, че да може да се направи с химикали, продавани без рецепта, или има ли известна рецепта за 4-(N,N-диметиламино) бутанал диетил ацетал, която може да се направи от химикали, продавани без рецепта?
Тази рецепта правдоподобна ли е изобщо? Ако не, има ли начин да се модифицира по такъв начин, че да може да се направи с химикали, продавани без рецепта, или има ли известна рецепта за 4-(N,N-диметиламино) бутанал диетил ацетал, която може да се направи от химикали, продавани без рецепта?