Криптовалута за сделки лице в лице?

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
70
Чудя се дали криптовалутата може да замени връчването на пари на някого.

Вероятно ще изисква повече доверие, отколкото парите в брой, но в същото време може би ще рационализира нещата.

Бих искал да чуя защо клиентите биха могли да се противопоставят на това в сравнение с парите в брой.

Мога да си представя страха от проследяване, макар че използването на монтеро ще помогне за това.

Малко по-удобно е да се използват пари в брой, но след като свикнат, плащането през телефона и това, че лекарствата просто се оставят без особена интеракция, има своите предимства.

Каквито и да било мисли?

fidelis

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
409
понякога продавам на място, ако имам допълнителни наркотици/вещи, които не искам, и лично аз бих предпочел да взема пари в брой, а не криптовалута. разбирам, че криптовалутата е по-универсална (в някои отношения), защото мога да плащам за неща онлайн, но също така като, проблемът с криптовалутата е, че стойността се колебае. Ако някой хипотетично си купи грам трева от мен с банкнота от 10 долара, тя ще остане 10 долара. ако ми даде криптовалута на стойност 10 долара, на следващия ден тя може да стане 8. може да стане и 12 или просто да остане 10, но аз не обичам да рискувам.

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
70
Замислих се за това след публикацията, но това върви и в двете посоки, може да загуби стойност, може и да спечели стойност.

Ако ви спрат полицаи, поне в САЩ, наличието на много банкноти е червен флаг, но не и при криптовалутите. Повечето от тях дори няма да знаят какво е монеро, може би биткойн, но не и монтеро.

Достъпността е по-трудна при цейпто, но си представям, че е по-лесно да се изперат парите, тъй като може би човек може да си открие банкова сметка в чужда държава, свързана с корпоративна банкова сметка, нещо подобно.

fidelis

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
409
Не, тези полицаи са много по-умни, отколкото си мислите. може да са задници, но не са глупави. съгласен съм обаче, че вероятно ще е много по-лесно да се изперат парите, ако са в криптовалута.

Спирали са ме с много банкноти, изглежда зле, но не могат да те обвинят в нищо, стига да си внимателен (според моя опит).

• Like
Reactions: vis

Berlin777

Professional
Manufacturer Seller
Language
🇬🇧
Reaction score
169
Deals
25
Бихте могли да поискате плащане със стабилна монета, за да избегнете колебанията

fidelis

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
409
Дори не знаех, че това е нещо 😅 Благодаря ви sm

miner21

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
262
Мисля, че ако купувачът ви се чувства комфортно с криптографията, чудесно, използвайте я, ако искате. Не виждам огромно предимство в използването на криптовалута спрямо пари в брой при лична сделка. Мисля, че криптовалутата е по-трудна за използване от широката общественост (онлайн това е необходимост, разбира се) Последно, какво правите с криптовалутата си? Вероятно го обменяте за пари в брой?

Предполагам, че не виждам огромен недостатък в използването на пари в брой на живо и това е нещо, с което всеки се чувства удобно