и те заживяха щастливо до края на дните си... maby :)

lokozombo

Don't buy from me
Resident
Language
🇵🇱
Reaction score
4
Питам, защото ме интересува вашето мнение като по-опитна група. Ще си спестя историята за приятеля, който ме помоли да задам този въпрос, и ще започна с фактите: бидейки на 30 години, с куче и някакви пари от наем на апартамент всеки месец, но с предстояща присъда от 5-6 години, не смятам да се откажа от това, което ми харесва, тоест, освен кучето, да се върна към играта на химик. Наясно съм с всичко и т.н. Въпросът се отнася за един хипотетичен момент, след няколко месеца, когато ще карам към залеза с усмивка на лице, с пари за добро начало :) Коя държава бихте избрали и на какво бихте обърнали внимание при избора? Живея в Европа, в Полша, според мен Азия ще бъде най-безопасна. Да живееш на края на света, без електроника, разкош и всички останали глупости, които западната цивилизация смята за най-голямо постижение, теоретично е плюс за мен. Няма да нахвърлям повече мисли, за да не внушавам на никого. Въпреки ентусиазма, здравият разум и фактите все още са най-важни

Gordon Ramsay

Don't buy from me
Resident
Reaction score
684
Deals
65
По дяволите, няма отговор от януари..

Надявам се, че си добре, пич..

Честно казано, не бих го обвързал с конкретна държава, важно е държавата, която бихте избрали, да няма подписан договор за екстрадиция с Полша, а в идеалния случай да няма и най-добри отношения с ЕС.
Бих могъл да се сетя за Венецуела, тъй като това е приятна и топла страна, която се оказва убежище за олдшоу терористи от европейските терористични групировки отпреди 2000 г.

Бихте искали евтина страна, която не е добре свързана с останалия свят, но е достатъчно модерна, за да бъде добро място за живот по отношение на застаряването (болници, здравеопазване)

Трябва да мислите и в малки стъпки. Започнете да обработвате това от самото начало. Как ще изглежда ситуацията, когато трябва да заминете? Ще можете ли да пътувате през летищата? Има толкова много въпроси, които трябва да си зададете! В идеалния случай бихте искали да имате едно сигурно място в Полша, подготвено да бъде посетено точно когато започне бягството ви, и друго сигурно място, разположено в държава, от която бихте могли да летите до крайната дестинация. Тази страна трябва да е извън ЕС и отново да няма подписан договор за екстрадиция с Полша.

Трябва да имате предвид, че в случай на окончателно задържане срещу вас ще бъде издадена заповед за арест незабавно, ако не присъствате в затвора, като е възможно да бъде издадена и на Европол или Интерпол.

Останете в безопасност

lokozombo

Don't buy from me
Resident
Language
🇵🇱
Reaction score
4
Благодаря за отговора. аз съм добре. Напуснах Полша, но все още съм в Европа. Изкарвам пари.

Засега не съм търсен, преди няколко дни се проведе някакво съдебно дело, но присъствието не беше задължително и някак си никой не забеляза, че не възнамерявам да се явявам. Малко е странно, защото не съм платил гаранцията и нито веднъж не съм съобщил в полицията. Адвокатите на другите двама души, замесени в делото, изглежда се опитват да удължат нещата колкото се може по-дълго, защото чух, че единият имал дете. майната им на тези плъхове :).

Трябваше да започна с легална работа, избрах държава, в която не познавам никого и никога не съм бил там. Не работих доста години, но бях добър заварчик и оттам реших да започна. Изтеглям всички видеоклипове за всеки случай, защото мисля да отворя малка "кухня" и да прокарам всичко онлайн. От една страна, все още не съм търгувал онлайн, така че ми предстои много учене, но от друга страна, не съм много контактен човек и ако трябва да търся хора от самото начало, няма да мога да издържа психически :).

Що се отнася до бъдещето, искам да напусна Европа възможно най-скоро, мисля, че имам около година-две, преди да ме потърсят сериозно, но нали знаете, колкото по-рано, толкова по-добре. Ами летищата, ако ме издирват по европейска заповед за арест, какво ще стане, ако летя от летище извън Европа? Именно през тези летища отхвърлих Южна Америка в началото. Африка също е съмнителна по тази причина, въпреки че имам зет от Африка и току-що разбрах, че брат му е отворил 4 ресторанта там :). Азия ми се струва най-безопасна, в най-лошия случай винаги ще си намеря работа като заварчик.
В Полша имам апартамент, който не е моя собственост, а е под наем, така че ще имам някакви пари от него.

Общо взето, това е всичко за момента. Ако някой има някакъв съвет или коментар, ще се радвам да го чуя

Gordon Ramsay

Don't buy from me
Resident
Reaction score
684
Deals
65
Приятно е да чуем, че сте добре! :)

Пожелавам ви късмет във всичко, бъдете живи и здрави!!

View previous replies…

lokozombo

Don't buy from me
Resident
Language
🇵🇱
Reaction score
4
те няма да се справят лесно с мен

Gordon Ramsay

Don't buy from me
Resident
Reaction score
684
Deals
65
Когато гадостта се разрази, това за съжаление са нещата, които трябва да очаквате :( Бъдете силни във всичко това!!!

lokozombo

Don't buy from me
Resident
Language
🇵🇱
Reaction score
4
Както казвате, така или иначе всичко е непредсказуемо. Най-големите планове често се провалят заради малки грешки, които не са могли да бъдат предвидени. В този бизнес трябва да се поемат рискове. Между другото, какво е най-лошото, което може да се случи, 5 или 6 години в затвора? Противно на привидностите, там не е страшно. Разбира се, това е загуба на време и малко скучно, повече би ме притеснило, че съм се отказал, че съм загубил от тях. Вярвам в себе си и в това, че мога да успея, и мисля, че повече се страхувам да се откажа, отколкото да загубя. Възможно е това, което правя, да завърши по-зле, но по собствена воля и след края на борбата. Важно е да не правиш нищо против себе си и да се чувстваш добре със себе си :)

Gordon Ramsay

Don't buy from me
Resident
Reaction score
684
Deals
65
Бих определил затвора като ужасно място без уважение

Останете в безопасност

madmoney69

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
160
Хубава профилна снимка.
Никога не се предавайте на органите на реда.
По-късно в живота си може да седнете в затвора за това, което сте направили. По-добре по-късно, отколкото сега.
Надявам се на всичко най-добро за теб Джи.